Mai 012012
 

Serialul cuprinde 3 sezoane: Nisip însângerat, Zeii arenei şi Răzbunarea.

În România, în prezent rulează pe HBO seria a 3-a, însă cel mai probabil ProTV va continua şi el cu serialul, având în vedere că până de curând pe acest post tv a rulat prima serie.

Prima serie este formată din 13 episoade, a doua din 6 episoade, iar ultima din 10 episoade.

Sezonul 1 prezintă viaţa celui mai faimos gladiator roman – totul într-o notă sângeroasă, viscerală.
După ce este separat de iubirea vieţii lui, Spartacus este forţat să participe la lupte în arenă cu războinici şi fiare. Orice moarte violentă este o doză de distracţie căutată constant de iubitorii de divertisment ai acelor vremuri. Pentru a supravieţui, Spartacus este nevoit să intre în jocuri politice murdare şi să-şi facă din inamici prieteni în acea lume controlată de corupţie, violenţă, sex şi reputaţie.

În Gods of the arena se spune povestea lui Gannicus, primul mare campion al casei Batiatus.

După o evadare sângeroasă din casa Batiatus de la finalul primului sezon Spartacus: Nisip însângerat, revolta gladiatorilor continuă şi începe să semene teama în inima Republicii Romane în Spartacus: Răzbunarea. Gaius Claudius Glaber şi trupele sale sunt trimise la Capua pentru a-i distruge pe sclavii eliberaţi şi conduşi de Spartacus, înainte ca aceştia să facă pagube mai mari. Spartacus are de ales între a-şi satisface pofta de răzbunare pe omul care i-a condamnat soţia la o viaţă de sclavie şi moarte, şi a face noi sacrificii menite a păstra unită noua sa armată. Plin de acţiunea violentă, sexualitatea exotică, răii şi bunii atât de tipici acestui serial, povestea lui Spartacus revine pe micul ecran în stil mare.